I podden har vi pratat om Getting things done – en metod för att få saker gjort. Att ha en miljon saker i ditt minne är ingen ursäkt för att inte prestera på jobbet. En storstädning av minnet då och då kan vara precis vad du behöver. Innan du engagerar dig i något fokuserat eller kreativt arbete, måste du förbereda dig både fysiskt och mentalt. Att försöka tänka stort och tänka bra är nästan omöjligt om du är utmattad eller distraherad. En av största källorna till distraktion är att försöka komma ihåg alla de små uppgifterna och åtagandena i ditt liv, vilket kan leda till kognitiv överbelastning. Genom att få dessa uppgifter och uppdrag ur huvudet och på papper kan du frigöra utrymme i ditt sinne för att fokusera och tänka tydligare. När du fått ner det på papper behöver du släppa taget och göra plats för nytt. I meditation lär du dig det och meditation rankas dessutom som den bästa metoden för välmående så du kan prestera. Meditation är mitt bästa städredskap i skåpet!

I podden har vi pratat om Getting things done – en metod för att få saker gjort.
Att ha en miljon saker i ditt minne är ingen ursäkt för att inte prestera på jobbet. En storstädning av minnet då och då kan vara precis vad du behöver.

Innan du engagerar dig i något fokuserat eller kreativt arbete, måste du förbereda dig både fysiskt och mentalt. Att försöka tänka stort och tänka bra är nästan omöjligt om du är utmattad eller distraherad.

En av största källorna till distraktion är att försöka komma ihåg alla de små uppgifterna och åtagandena i ditt liv, vilket kan leda till kognitiv överbelastning. Genom att få dessa uppgifter och uppdrag ur huvudet och på papper kan du frigöra utrymme i ditt sinne för att fokusera och tänka tydligare.

När du fått ner det på papper behöver du släppa taget och göra plats för nytt. I meditation lär du dig det och meditation rankas dessutom som den bästa metoden för välmående så du kan prestera. Meditation är mitt bästa städredskap i skåpet! Lyssna nu på: http://bit.ly/2fYfzoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s