Ekot. Nästan var tredje svensk (30%) uppger sig må dåligt på grund av jobbet. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket. “Oftast är det arbetsbelastningen som är för hög” säger Ann Ponton Klevestedt vid Arbetsmiljöverket. “Man kan lyfta upp arbetsbelastningen som den som den faktor som sticker ut mest och det tycker jag att man behöver ta på allvar”. Förra året upplevde 3 av tio svenskar att de hade hälsorelaterade problem som orsakades av jobbet. Det här visar Arbetsmiljöverkets nya rapport där de intervjuat 12000 svenskar i åldrarna 16 till 74 år. Kvinnor drabbas hårdast. 70% av kvinnorna som upplevde besvär andra att hon hade för hög arbetsbelastning. Och om man ser till ålder är det människor mellan 30 och 47 som har mest mest problem med ångest, koncentrationssvårigheter och sömnstörningar. “Det är månag som anger trötthet men också minnessvårigheter, koncentrationssvårighet, oro, ångest. Man får också problem med nacke, axlar eller andra typer av spänningssymtom. Ann Ponton Klevestedt på Arbetsmiljöverket. Reporter Siri Lallerstedt. Det här tycker vi är förfärligt och kommer fortsätta prata om det här i podden! Lita på det! Skicka gärna in era egna åsikter och kommentera nedan! Per Härdmark & Caroline Prestationspodden @prestationspodden #prestationspodden @arbetsmiljoverket_av @arbetsmiljo

Ekot. Nästan var tredje svensk (30%) uppger sig må dåligt på grund av jobbet. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket. “Oftast är det arbetsbelastningen som är för hög” säger Ann Ponton Klevestedt vid Arbetsmiljöverket. “Man kan lyfta upp arbetsbelastningen som den som den faktor som sticker ut mest och det tycker jag att man behöver ta på allvar”. Förra året upplevde 3 av tio svenskar att de hade hälsorelaterade problem som orsakades av jobbet. Det här visar Arbetsmiljöverkets nya rapport där de intervjuat 12000 svenskar i åldrarna 16 till 74 år. Kvinnor drabbas hårdast. 70% av kvinnorna som upplevde besvär andra att hon hade för hög arbetsbelastning. Och om man ser till ålder är det människor mellan 30 och 47 som har mest mest problem med ångest, koncentrationssvårigheter och sömnstörningar. “Det är månag som anger trötthet men också minnessvårigheter, koncentrationssvårighet, oro, ångest. Man får också problem med nacke, axlar eller andra typer av spänningssymtom. Ann Ponton Klevestedt på Arbetsmiljöverket. Reporter Siri Lallerstedt.

Det här tycker vi är förfärligt och kommer fortsätta prata om det här i podden! Lita på det!

Skicka gärna in era egna åsikter och kommentera nedan!
Per Härdmark & Caroline
Prestationspodden

@prestationspodden #prestationspodden @arbetsmiljoverket_av @arbetsmiljo Lyssna nu på: https://ift.tt/2fYfzoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s