Hallå företagsledare, chefer och medarbetare. Förstår ni vad läskigt. Visste ni att hög arbetsbelastning och ohållbara arbetsmiljöer kan leda till döden? Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år. Jobbstressen kan alltså leda till döden. Hög arbetsbelastning och ohållbar arbetsmiljöer kan leda till döden. Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år. Sjukskrivningstalen har ökat med hela 70 procent på fem år – och 95 procent av dem är stressrelaterade. Bara sedan 2010 har antalet sjukskrivna med utmattningssymptom sexdubblats. Det har jag ju skrivit om tidigare. Detta är bara ord och siffror men bakom de alarmerande siffrorna döljer mycket smärta och personliga tragedier. Av utmattningssyndrom 200 dör av stress varje år. Redan för ett par år sedan slog Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, fast att minst 200 svenskar dör varje år till följd av stress på jobbet. Om ni har stressad personal och många sjukskrivna. Våga titta på det som inte fungerar på jobbet. Skrapa inte bara på ytan utan ta det på allvar. På lika stort allvar som om ni inte vore lönsamma. Personalen är det viktigaste ni har. Ta hand om dem. Följ min blogg stresscoachen.mabra.com #stress #jobb #dödsfall #siffror

Hallå företagsledare, chefer och medarbetare.

Förstår ni vad läskigt. Visste ni att hög arbetsbelastning och ohållbara arbetsmiljöer kan leda till döden? Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år. Jobbstressen kan alltså leda till döden. Hög arbetsbelastning och ohållbar arbetsmiljöer kan leda till döden. Den jobbrelaterade stressen skördar tusentals offer varje år.

Sjukskrivningstalen har ökat med hela 70 procent på fem år – och 95 procent av dem är stressrelaterade. Bara sedan 2010 har antalet sjukskrivna med utmattningssymptom sexdubblats. Det har jag ju skrivit om tidigare.

Detta är bara ord och siffror men bakom de alarmerande siffrorna döljer mycket smärta och personliga tragedier.

Av utmattningssyndrom 200 dör av stress varje år. Redan för ett par år sedan slog Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, fast att minst 200 svenskar dör varje år till följd av stress på jobbet.

Om ni har stressad personal och många sjukskrivna. Våga titta på det som inte fungerar på jobbet. Skrapa inte bara på ytan utan ta det på allvar. På lika stort allvar som om ni inte vore lönsamma. Personalen är det viktigaste ni har. Ta hand om dem.

Följ min blogg stresscoachen.mabra.com #stress #jobb #dödsfall #siffror Lyssna nu på: https://ift.tt/2fYfzoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s