Tygtomten som förskolan tvingar föräldrarna (läs mammor, jag är nog undantaget som bekräftar regeln) att sy till barnens julloppis, gåbortblomman som ska inhandlas och alla andra myriader saker som kvinnor förväntas fixa i familjen. ”Mina barn är styrelsen och vi är anställda i Familjen AB” uttryckte en kvinnlig affärsbekant och mamma det. ”När jag kommer hem från mitt förvärvsarbete går jag hem till mitt andra arbete. Att hålla igång Familjen AB”. Lever vi så jämlikt som vi tror?

Tygtomten som förskolan tvingar föräldrarna (läs mammor, jag är nog undantaget som bekräftar regeln) att sy till barnens julloppis, gåbortblomman som ska inhandlas och alla andra myriader saker som kvinnor förväntas fixa i familjen. ”Mina barn är styrelsen och vi är anställda i Familjen AB” uttryckte en kvinnlig affärsbekant och mamma det. ”När jag kommer hem från mitt förvärvsarbete går jag hem till mitt andra arbete. Att hålla igång Familjen AB”. Lever vi så jämlikt som vi tror? Lyssna nu på: http://ift.tt/2fYfzoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s