Var skapas stress, ångest och frustration? I våra huvuden såklart. Det är skillnaden mellan vår uppfattning om verkligheten och vår önskan om om hur verkligheten ska se ut som stress, ångest och frustration skapas. Första steget är att öva på att bli medvetna om verkligen, som den verkligen är. Här och nu. Ett bra sätt är att lägga sin uppmärksamhet på kroppen eller andningen. Den är alltid här och nu. Andra steget är att acceptera det vi blir medvetna om. Efter hand kommer vi kunna tona ner vår brinnande vilja och önskan om en annan verklighet. I grunden är önskan om någonting annat, något bättre, att inte bli nöjd, en oerhörd drivkraft. Men blir den obalanserad och går till överdrift kan den driva en till utmattning. Exempel, du känner att du kan jobba mer med en text. Tiden (verkligen) går och du önskar att texten ska bli bättre. Till slut behöver du gå hem. För att gå hem behöver du acceptera att klockan är mycket och släppa taget om din text. #acceptans #släppataget #stress #prestation #utmattning #prestationspodden

Var skapas stress, ångest och frustration? I våra huvuden såklart. Det är skillnaden mellan vår uppfattning om verkligheten och vår önskan om om hur verkligheten ska se ut som stress, ångest och frustration skapas. Första steget är att öva på att bli medvetna om verkligen, som den verkligen är. Här och nu. Ett bra sätt är att lägga sin uppmärksamhet på kroppen eller andningen. Den är alltid här och nu. Andra steget är att acceptera det vi blir medvetna om. Efter hand kommer vi kunna tona ner vår brinnande vilja och önskan om en annan verklighet. I grunden är önskan om någonting annat, något bättre, att inte bli nöjd, en oerhörd drivkraft. Men blir den obalanserad och går till överdrift kan den driva en till utmattning. Exempel, du känner att du kan jobba mer med en text. Tiden (verkligen) går och du önskar att texten ska bli bättre. Till slut behöver du gå hem. För att gå hem behöver du acceptera att klockan är mycket och släppa taget om din text. #acceptans #släppataget #stress #prestation #utmattning #prestationspodden Lyssna nu på: http://ift.tt/2fYfzoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s